Buenvenidos a Miami

Party in the city where the heat is on. All night, on the beach till the break of dawn. Welcome to Miami, Buenvenidos a Miami” zong Will Smith al in 1998. Dat belooft wat voor de komende, laatste dagen in deze Caribische smeltkroes.

Ocean Drive

Nadat wij ruim op tijd onze auto om 12.00 uur afleveren aan de noord kant van Miami Beach lopen we in ruim een uur naar ons hotel op het zuidelijke deel van Ocean Drive. We lopen via de kilometerslange “boardwalk” langs het witte strand en worden meermaals ingehaald door joggers die – uiteraard met het gespierde bovenlijf ontbloot – alles eraan doen om fit te blijven.

De lange boardwalk langs Miami Beach
Uiteraard is de boardwalk voorzien van vele strandopgangen naar Miami Beach
Een rustig stukje van South Beach

Miami Beach is zien en gezien worden. Vlakbij Ocean Drive verlaten we de boardwalk om verder te flaneren over deze iconische straat, waar de prijs van de gemiddelde auto die voorbij rijdt de waarde van ons huis overstijgt.

Deze inconische straat is het uithangbord van de Art Deco stijl van South Beach:

De namiddag spenderen we aan de rand van de “rooftop pool” van ons hotel totdat de zon om 18.00 uur helemaal onder is.

Lekker relaxen aan het gezellige zwembadje
Totdat de zon ondergaat, met in de verte “downtown Miami”

We doen het vanavond rustig aan en houden het na het diner enkel bij een rondje flaneren over Ocean Drive “by night” (waar het overal, altijd “happy hour” lijkt) voordat we het voor gezien houden voor vandaag.

Speedboat rond Miami

Tijdens ons verblijf in Miami verblijven wij vooral op en rond South Beach. Om toch nog iets meer te zien van Miami hebben we een tour geboekt voor een verkenning van Miami… vanaf het water, Miami Vice-stijl! De 45 minuten durende rit in de “Thriller”, de snelste speedboat van zuid Florida, is met recht een “thriller” te noemen. We scheuren vanaf Biscayne boulevard door de haven en langs de huizen van de sterren (o.a. Jennifer Lopez, familie Beckham, Ricky Martin) op Star Island, door naar de open zee van de Atlantische Oceaan. Van hieruit hebben we uitzicht op South Beach. We denderen over de golven en houden stiekem de railing vast bij de zoveelste scherpe bocht. Gaaf is het zeker!

Varen door de haven, en dan was dit een rustig momentje
De skyline van Miami vanaf de speedboat

Swingend Mango’s Tropical Cafe

In de middag relaxen we nog wat bij het zwembad voordat we ons opmaken voor een wilde, Caribische avond in het Mango’s Tropical Cafe. En kan het nóg fouter als je er meteen een dinner show van maakt? Nope, dit is wel een summum, maar leuk dat het is! De avond is gevuld met diverse dansoptredens terwijl wij lekker mojito’s en een prima hoofdgerecht wegwerken.

De aankleding is gerust kitsch te noemen, maar past erg bij de sfeer:

Een kleine indruk van de kleurrijke dansoptredens:

Ruim na twaalven rollen wij (na al die mojito’s bijna letterlijk) vol met Caribische vibes de tent uit en zullen morgen wakker worden met een stevige kater, maar dat kan ons na deze swingende avond niet zoveel schelen.

Relaxen op South Beach

Na zo’n avond is het lekker dat je even kunt uitslapen. We komen zodanig laat op gang dat we het ontbijt van de lunchkaart moeten bestellen. De keuze valt – lekker decadent – op de Lobster Rolls. Dit moet toch wel het meest chique ‘katervoer’ zijn wat wij ooit hebben gegeten. En lekker dat het is! Zo kunnen we er wel weer even tegenaan. Al hebben we niet veel meer op het programma staan vandaag dan lekker relaxen op South Beach.

Mmmmm broodje kreeft voor brunch

Miami sunset

We hebben het al eerder gezegd, maar de zonsondergangen in Florida zijn bovengemiddeld mooi, met fel oranje/roze gekleurde luchten. Wij genieten dan ook nog eenmaal van een waanzinnige “sunset” in deze bruisende stad en halen nog maar eens aan hoe fan-tas-tisch deze reis is geweest. Wij hadden de invulling van de reis niet op een andere manier willen doen.

Zonsondergang vanaf South Pointe Park, met links weer een Thriller speedboat

Nadat de zon onder is licht de lucht helemaal op van de roze en oranje kleuren:

De allerlaatste dag voordat we ’s avonds om 22.00 uur vanaf Fort Lauderdale terug naar Europa vliegen spenderen we lekker aan het zwembad. Nog even genieten van het zonnetje op deze stralende dag en nog even genieten van het ‘op reis zijn’.

We sluiten ons verblijf in Florida in stijl af: de Uberchauffeur die ons naar het vliegveld brengt haalt ons op in een Jaguar XF, en dat voor een standaard Uber! We hebben het verder maar niet over de vertraging van onze vlucht.

Morgenavond zijn wij weer thuis. Dat blijft nog wel een gek idee. Het wordt in Nederland waarschijnlijk even afzien in de kou, maar wij kijken er ook weer erg naar uit om iedereen te zien.

B&E

Advertentie

2 gedachten over “Buenvenidos a Miami”

  1. Ik zal jullie verhalen missen!! Wat een prachtige reportage en foto’s van een geweldige rondreis in diens diversiteit en extremen. Welkom thuis en het ga jullie goed! M@rtine

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: