24 uur in Moskou

Met frisse moed staan we woensdag op om in een dag de toeristische highlights van Moskou te gaan bewonderen, voordat we donderdag op de trein stappen voor ons Trans Mongolië Express avontuur.

Gezien de beperkte tijd die wij in Moskou kunnen doorbrengen nemen we direct de metro naar  Ochotny Rjad waar ons rondje highlights van Moskou in 24 uur begint:

Het Bolsjoj theater

Het wereldberoemde Bolsjoj theater, huis van het gelijknamige Blosjoj ballet, is een plaatje om te zien. De voorzijde is voorzien van zuilen met boven de ingang van het theater de vierspan van Apollo. 

De duif op de fontein voor het theater was zeer welwillend om te poseren

Het Nationaal Historisch Museum

Aan de noordzijde van het Rode Plein staat het Nationaal Historisch Museum (Istoritsjeski moezej). Een imposant donkkerrood gebouw, wat net als alle andere gebouwen in de directe omgeving enorm goed onderhouden is van de buitenkant. 

Aan de andere zijde van het museum, op Manezjnaja Plosjtsjad, staat een beeld van een held uit de Russische geschiedenis, maarschalk Georgij Zjoekov. 

Het Rode Plein

Een absoluut niet te missen hoogtepunt van Moskou is natuurlijk het Rode Plein. Onwerkelijk om zelf eens op deze iconische plek te staan met het aangelegen Kremlin en de Basiliuskathedraal. 

Helaas heeft het ook flink geregend, maar dat mocht de pret niet drukken
De entree naar het Rode Plein vanaf de noordkant

De Basiliuskathedraal

De belangrijkste blikvanger op het Rode Plein is de Basiliuskathedraal. Dit kleurrijke, rode gebouw komt vaak terug op ansichtkaarten. Wij vonden het gebouw in ‘het echt’ kleiner dan wij het ons hadden voorgesteld. De kathedraal werd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke gebouwd. 

Winkelcentrum Gum

Ook aan het Rode Plein zit winkelcentrum Gum. Gucci. Prada. Dior. Luxer dan hier wordt het bijna niet. Maar ook meer betaalbare merken zijn hier vertegenwoordigd. Het prachtige gebouw is enorm en bestaat uit drie maal drie passages, afgemaakt met een glazen plafond. Shoppen zat er voor ons niet in, maar we hebben wel genoten van een prima cappuccino en lunch (zowaar prima betaalbaar!).

Vrolijke aankleding van de galerij d.m.v. gekleurde fietsen

Het Alexanderpark

Tussen alle buien door, of zolang onze jacks de water toevoer toelaten, lopen wij vanaf het Rode Plein het Alexanderpark in. Eerst lopen we langs het graf van de Onbekende Soldaat. De vlam op het graf brandt voor alle Russen die de dood vonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Het graf van de Onbekende Soldaat
Druilerig weer levert ook mooie plaatjes op
Er kan nog wel een beetje water bij 🙂

Het Kremlin

Via het Alexanderpark komen we bij de entree van het Kremlin complex. Het imposante complex is volledig omringd door twee kilometer aan stadsmuren. Na snel een kaartje bij het loket gescoord te hebben staan wij in het complex. Direct vallen twee zaken op: 1) de enorme hoeveelheid Japanners en 2) wederom weer de grote hoeveelheid goed onderhouden, imposante gebouwen. We bezoeken alle kathedralen (indrukwekkende fresco’s!). En lopen langs de stadsmuren. Aan het einde van de middag besluiten wij ons bezoek aan het Kremlin op een bankje in het zonnetje, waar wij beide zelf heeeel even de oogjes toe doen. 

Metro van Moskou

In totaal zijn we slechts drie keer ‘ondergronds’ geweest in Moskou, maar het heeft daarmee niet minder indruk achtergelaten. Los van dat de metro in Moskou fantastisch is geregeld (iedere 2 minuten komt er een metro langs) zijn de stations in het centrum ook nog eens wonderschoon: de plafonds zijn bezaaid met prachtige ornamenten en kroonluchters aan het plafond. En dan verwacht je dat een ritje duur is? Welnee! Dit kost maar 80 cent (ongeacht de bestemming).

Nu op naar de trein waar wij over een paar uur vertrekken met de Trans Mongolië Express trein richting Irkutsk.

B&E

Advertentie

2 gedachten over “24 uur in Moskou”

  1. Wat jammer van de regenval in Moskou, maar volgens mij hebben jullie evengoed genoten van deze geweldige stad. Voor nu een hele goede treinreis gewenst. Xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: